Om at være cykelformidler
Hvad består opgaven i?
Som cykelformidler får du adgang til vores database, hvor du logger ind og kan matche ansøgere med donerede cykler i dit lokalområde. Herefter skal du, sammen med donor og ansøger, finde en god model for, hvordan overlevering af cyklen skal foregå.
Hvor stort et område skal jeg dække?
Det bestemmer du selv. Dit geografiske område sættes ud fra en radius fra din adresse, og kan tilpasses, så det passer til dine muligheder. Som standard sættes radius til 50 km, hvis du markerer, at du har mulighed for at transportere cykler og 20 km, hvis du ikke markerer dette felt.
Hvis du ønsker at ændre dette, kontakt givencykel@cyklistforbundet.dk med ønsket radius.
Hvor lang tid forpligter jeg mig for?
Du forpligter dig ikke i et bestemt tidsrum - vi håber blot, at du har lyst til at give din hjælp i det omfang, du har tid og lyst.
Får jeg løn og dækket eventuelle omkostninger?
Nej, initiativet er baseret på frivillige indsatser. Der er mulighed for at få refunderet udgifter til reparationer, lygter og låse.
Skal jeg kunne lappe og lave mindre reparationer?
Hvis du har mod på at lappe en punkteret cykel, vil det være dejligt - men det er ikke et krav. En mulighed kan være at tale med et lokal cykelværksted og få hjælp til småreparationer der. Hvis du vurderer, at en cykel er i for dårlig stand, må du gerne afvise den hos donor.
Kan jeg trække på erfaringer fra andre cykelformidlere?
Jeg har ikke mulighed for at opbevare de donerede cykler – hvad gør jeg?
Du skal ikke opbevare de donerede cykler. De donerede cykler bliver hos donor, indtil du har matchet dem med en modtager og har koordineret overleveringen af den donerede cykel til modtager.