Bliv cykelformidler og hjælp ukrainske flygtninge med at få en gratis cykel

At kunne bevæge sig frit omkring på cykel er med til at hjælpe flygtede ukrainere hurtigere ind i den danske hverdag.

Som cykelformidler i dit lokalområde gør du en kæmpe forskel, når du hjælper med at matche donerede cykler med personer, der har anmodet om en cykel.

Læs herunder, hvad det vil sige at være lokal cykelformidler.

Hvis det er noget for dig, bedes du udfylde formularen nederst. Så kontakter vi dig.

Om at være cykelformidler

Hvad består opgaven i?

Som cykelformidler får du adgang til vores database, hvor du logger ind og kan matche ansøgere med donerede cykler i dit lokalområde. Herefter skal du, sammen med donor og ansøger, finde en god model for, hvordan overlevering af cyklen skal foregå.

Hvor stort et område skal jeg dække?

Det bestemmer du selv. Dit geografiske område sættes ud fra en radius fra din adresse, og kan tilpasses, så det passer til dine muligheder. Som standard sættes radius til 50 km, hvis du markerer, at du har mulighed for at transportere cykler og 20 km, hvis du ikke markerer dette felt.

Hvis du ønsker at ændre dette, kontakt givencykel@cyklistforbundet.dk med ønsket radius.

Hvor lang tid forpligter jeg mig for?

Du forpligter dig ikke i et bestemt tidsrum - vi håber blot, at du har lyst til at give din hjælp i det omfang, du har tid og lyst.

Får jeg løn og dækket eventuelle omkostninger?

Nej, initiativet er baseret på frivillige indsatser. Der er mulighed for at få refunderet udgifter til reparationer, lygter og låse.

Skal jeg kunne lappe og lave mindre reparationer?

Hvis du har mod på at lappe en punkteret cykel, vil det være dejligt - men det er ikke et krav. En mulighed kan være at tale med et lokal cykelværksted og få hjælp til småreparationer der. Hvis du vurderer, at en cykel er i for dårlig stand, må du gerne afvise den hos donor.

Kan jeg trække på erfaringer fra andre cykelformidlere?

Ja – meld dig ind i Facebook-gruppen Giv En Cykel, hvor du kan stille spørgsmål og dele dine erfaringer.

Jeg har ikke mulighed for at opbevare de donerede cykler – hvad gør jeg?

Du skal ikke opbevare de donerede cykler. De donerede cykler bliver hos donor, indtil du har matchet dem med en modtager og har koordineret overleveringen af den donerede cykel til modtager.

De bedste oplevelser er, når man får takkemails og simpelthen bliver rørt til tårer. De er bare så taknemmelige.Jill, cykelformidler Frederiksberg

Kontaktinformation

Du kan læse Cyklistforbundets persondatapolitik her

Jeg tænkte, at det må da lige være noget for mig! Jeg kan selv godt lide at cykle, og vil godt være med til at slå et slag for at få flere til at hoppe på cyklen. Samtidig er der jo også det med at hjælpe de stakkels flygtninge, sådan helt lav praktisk og dejligt konkret.Hans, cykelformidler Frederikshavn